Hva skjer?

Introduksjonskurs til buddhisme og meditasjon starter 24.8.17. Begrensede plasser. Dette gratis introduksjonskurset til meditasjon og buddhisme gir deg en innføring i de grunnleggende prinsippene for buddhistisk filosofi, praksis, og levemåte – over 6 torsdagskvelder.

Du vil også lære tre meditasjonsteknikker som buddhister har brukt i flere tusen år til å utforske og utvikle sin bevissthet.

Kurset ledes av Gunaketu og Sraddhapa som er ordinerte medlemmer av Triratna Buddhistorden, og har mange års erfaring med buddhistisk praksis.

Kurset strekker seg over 6 torsdagskvelder og en helg, men det er mulig å delta på kurset selv om man ikke kan være med hver gang. Det koster ingenting, men vi tar gjerne imot donasjoner til senterets drift fra de som ønsker å bidra.

De som vil kan spise vegansk mat i kantina i 2. etg. fra kl 17.00. Det koster mellom 60-100kr.

Uke 1 – Hva er oppvåkning? / Kroppsmindfulness
Uke 2 – Buddhistisk etikk / Meditasjon på pusten
Uke 3 – Buddhistisk meditasjon / Meditasjon på pusten
Uke 4 – Buddhistisk visdom / Meditasjon på kjærlig vennlighet
Uke 5  – Kunst og natur / Meditasjon på kjærlig vennlighet.
Uke 6 – Vennskap og felleskap / Meditasjon på kjærlig vennlighet

Helgeretrett 6-8.10 – Helgeretrett (med forbehold om endring i dato). Vi reiser til et retrettsenter i nord- eller sørmarka. Dette er en gyllen anledning til å gå dypere i det vi har utforsket på kurset. Vi starter med middag kl 18 og avslutter søndag kl 15. Hold av datoen!

 

Sanghakveld vil foregå som et fordypningskurs på mandager frem til 27.2.17. Deretter fortsetter vi på torsdager. Det er en blanding av miniforeslesninger, samtaler, meditasjon, tepauser med mer. Altså en anledning til å fordype vennskap og praksis rundt et tema. Temaet i høst er individ-gruppe. Hvordan vi kan vokse som individer i et fellesskap – slik at fellesskapet blir en inspirasjonskilde til vekst og ikke en hemsko i gruppetenkning. Vi forutsetter at du har fått en innføring i meditasjon og grunnleggende buddhistiske ideer. (Hvis du tar med en venn for første gang – gi dem en innføring ;-))

Kvelden varer fra kl 18.00-20.30, i rom 608 (med mindre annet blir annonsert). Sjekk også tavle til høyre når du kommer inn begge dørene i første etasje. Sanghakvelder er gratis.

Søndagsmeditasjon kl 12-14, i Storgata 39. Følg med på Facebook når det skjer.

 Lørdag 8.4 feirer vi at Triratna Buddhistfellesskap har blitt 50 år 🙂 Les mer på Facebook.

Retretter

  • Nybegynnerretrett 10-12. mars 2017. Deltagere på introduksjonskurset har prioritet.
  • Påskeretrett 13-17.4.2017 – ledet av Sagaramati. Sted: Lillomarkskapellet i Nittedal. Se info på Facebook.
  • Meditasjonsretrett 7-16 juli 2017. Sangharakshita considered 17th century monk Ekaku Hakuin – one of the most image001 influential figures in Japanese Zen Buddhism – to be one of his most important teachers. We focus on his text: the Song of Meditation. You can read more about Hakuin here. Ratnavandana will be leading the retreat and focus it around an important text by Hakuin, the Song of meditation. The song contains the whole of the buddhist path and works very well on retreat. You can learn more about Ratnavandana here: Muditadevi and Gunaketu will also be on the team. The teaching will be in English. See Facebook for booking and updates.
  • Sommerretrett 25-27.8 på Gullnäsgården som vanlig. Se Facebook.
  • Se også http://www.goingonretreat.com for retretter i Storbritania.
  • Se her for retretter i Sverige