Vi flytter etter påske 2016

For femten år siden kom den forholdsvis nyordinerte Gunaketu tilbake til Norge, pusset opp sin bestemors leilighet, og holdt det første kurset. På det tidspunktet var Oslo Buddhistsenter ikke så mye mer enn en idé. Folk kom og gikk, det ble noen få mitraer, og etter hvert begynte de som skulle bli Śraddhāpa og Muditadevī å forberede seg til ordinasjon.

I 2012 ble det et merkbart skift i energien og engasjementet på senteret. Det ble stadig flere mitraseremonier, og stadig flere som spurte om ordinasjon. Mot slutten av 2014 flyttet Maitrīghoṣa til Oslo, og i sommer 2015 ble både Śraddhāpa og Muditadevī ordinert, slik at antall ordensmedlemmer firedoblet seg i løpet av noen få måneder. Vi merker allerede at Oslo Buddhistsenter er på vei inn i en ny fase.

Som de fleste vet har lokalen i Strøget, som vi har brukt de siste årene blitt for små. Det innebærer at vi må finne et nytt hjem for Oslo Buddhistsenter. En arbeidsgruppe nedsatt av styret har diskutert flere alternativer, og anbefaler en ambisiøs plan for fremtiden, en plan som vil forvandle vårt felleskap. Vi ønsker å legge til rette for at vi kan fordype og berike vår praksis av sangha og åndelig vennskap, og vi ønsker at Oslo Buddhistsenter skal vokse og engasjere mange, mange flere i dharmalivet i årene og tiårene som kommer. Vi kaller prosjektet Uttarabha – nordlys

Mens vi jobber med den store planen vil vi flytte de fleste aktivitetene midlertidig til Storgata 39, i lokalene til «Shiatsu Norge». Vi vil til tider arrangere aktiviteter andre steder og det er viktig at du sjekker på Facebook hvor det skjer.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s